KNIVER TIL ENHVER SMAK

Øyo Hverdagskokken er hovedserien som vi har produsert i over 20 år. Dette er knivene for deg som er glad i å lage mat og verdsetter gode kniver. Vi har tre ulike serier du kan velge mellom, Triangel, POM og Rosentre..

 

Triangel

Triangel er vår helt nye kniveserie designet for hverdagskokken. Den er tatt tilbake til det norske med lyst eikseskaft og en innovativ slire i filt og med skinndetaljer. Skaftet i oljet eik er formet som en triangel og gir perfekt ergonomi, slik at trykket på kniven blir optimalt ved bruk. Skarpe kniver gir matglede, slip derfor jevnlig med Øyo knivsliper og olje skaftene med nøytral matolje. Triangel kommer i en serie av 7 kniver. Oppbevar knivene i filtsliren, på magnet eller annet. Se en liten inspirasjonsfilm om knivserien under.

.

 

Pom

Det mørke treskaftet sammen med et lekkert stål skaper et eksklusivt uttrykk. Knivserien og tilbehør kommer i mer enn 10 ulike varianter til de ulike bruksområder på kjøkkenet. Finnes foreløpig kun hos Jernia.

 

Rosentre

Knivserien vi har hatt i mer enn 20 år. Det lekre rosentreet og sort bakelitt gir en lekker kontrast til stålet. Knivserien kommer i mer enn 20 ulike varianter

Øyo Hverdagskokken  har en stålkvalitet av 440 og en herding på 56 i rockwellskalaen (hrc). Vi har funnet en svært god balanse mellom holdbarhet på eggen og hvor lett den er å slipe opp igjen. En kniv på for eksempel 62 hrc vil holde seg skarp lengre, men være vanskelig å slipe opp igjen (kanskje umulig for mange). Øyo Hverdagskokken  har gjennomgående knivblad ut i skaftet, som gir en mer solid og balansert kniv. Knivbladet er festet med tre nagler i skaftet.