fbpx

ØKS TIL DITT BRUK

Øyo har i dag et stort fokus på fritid og de spennende produkter du kan ha hjemme eller med i sekken. Du skal ha glede av å lage mat når du er ute på tur! Derfor ønsker vi å levere de beste og lekreste slirekniver og turøkser. Tilbake i tiden var vi den største og eneste økseprodusenten i Norge. Dette viser til svært lang erfaring og god kompetanse for å lage de beste øksene. Vi leverer i dag økser for den arbeidende hånd og noen eksepsjonelle turøkser. Den du ser er inspirert etter funn av en vikingøks like ved fabrikken.

I våre slirekniver benyttes 440 stål, som er en optimal ståltype for denne type kniver. Med dette stålet klarer man å oppnå riktig balanse mellom skarphet og hvor lenge denne varer. Når kniven blir sløv er den lett å slipe opp igjen. I skaftene til denne type kniver benyttes forskjellige materialer som oliventre, bjørk, pakka wood, plast og forskjellige former for antibakterielt kunststoff. Dette velges etter type kniv og bruksområde for å oppnå best mulig brukervennlighet.

 

Øksene er smidd og herdet til 54-56 på rockwell skalaen, slik at de holder seg skarpe lenge, men også er lett å slipe opp. Skaftet er festet til øksen med plastkile og rundkile, slik at skaftet sitter godt.